Diensten

Adviseur

Vanuit verschillende rollen zoals sparringspartner, ontwerper en begeleider help ik organisaties met verandertrajecten. In deze trajecten zit ik op het snijvlak van visie- en strategieontwikkeling, organisatie-inrichting en cultuurverandering (waarbij ik totaal niet in het 'uitrollen' van cultuurprogramma’s of concepten als ‚lerende organisaties’ geloof). De ambitie is altijd het realiseren van nieuwe manieren van samen werken om de organisatie toekomst bestendiger te maken. Denk aan: zelfsturing, klantgerichter, wendbaarder, innovatiever, resultaatgerichter, ondernemender en agile. In alle smaken komen de ambities dan voorbij. 

 

 

 

   Schrijver

Vanuit mijn passie voor het verandervak, maar ook de inspiratie die ik krijg van het werken

aan verandering in organisaties, schrijf ik graag. Artikelen en blogs voor platforms

als ManagementSite.nl en Managementenconsulting.nl en verschillende vakbladen. 

 

Ook vervul ik graag de rol van reporter door bijzondere organisaties en mensen te interviewen en hun praktijkverhalen naar het papier te vertalen.  

En van tijd tot tijd zet ik daarnaast mijn tanden in een boekproject zoals Animal Firm met Marco Schreurs (2010), We presteerden nog lang en gelukkig met Tjip de Jong (2011; en tevens winnaar van het beste managementboek in Vlaanderen), De organisatie draait door met Tamira Nicolai-van Vugt en Wouter Hendrikx (2013) en Move before you’re ready met Linde Peters (2016). Alle boeken zijn in de top 5 van de Managementboek top 100 beland en Animal Firm zelfs op plek 1.  

 

Mijn drijfveer achter het schrijven is op de eerste plaats het schrijfproces zelf. Daar haal ik namelijk plezier uit en het is een mooie manier om te reflecteren op de effectiviteit van hoe ik werk. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe ideeën via het digitale papier te verspreiden en zo een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling van het verandervak en mensen

te inspireren tot nieuwe inzichten hoe zij hun organisatie of team verder kunnen ontwikkelen.

 

 

 

Spreker

Over mijn ideeën hoe je werk kunt maken van het effectief veranderen en ontwikkelen van organisaties en teams spreek ik graag. Via lezingen, seminars en (gast)colleges vertel ik dan over thema’s als strategieontwikkeling, high performance, cultuurverandering, teamsamenwerking en vernieuwing. Ik ben niet van de klassieke aanpak waarbij een ‚expert’ college komt geven en de ogenschijnlijke wijsheid in pacht heeft. Liever organiseer ik beweging en een interactieve ervaring. Bijvoorbeeld door te werken met sneltekenaars, film, acteurs, theater, design, immers anders doen begint met anders denken, maar vooral door anders te beleven. Nodig mij vooral een keer uit om het ook écht te beleven, immers the proof is in the pudding :-)